Cele Mai Bune 5 Obiective Turistice De Vizitat În Sinaia!

Zona Montana din Romania este una deosebit de frumoasa, bogata in forme de relief diverse dar si plina de istorie si cultura. Din pacate alegem tari straine pentru a merge in vacante , uitand ce avem fix in tara noastra. Calitatea arhitecturala a cladirilor montane dar si a oraselor montane este una extraordinara, Sibiul, desi asemanator Brasovului are pe acoperisul caselor geamul podurilor sub forma de ochi, acolo este o adevarata poveste de spus . Dar sa nu uitam mai aproape de Bucuresti la 2, 3 ore cat de repede putem ajunge intr-o zona montana bogata in verdeata, liniste si frumusete. Sinaia, Busteni, Azuga, Brasov sunt cateva dintre atractiile turistice montane de la noi din tara care merita sa mergem sa le vizitam, sa invatam mai mult despre cultura noastra decat a altora.

Sinaia este un oras turistic aflat la poalele muntilor Bucegi si ne asteapta cu un bogat trecut cultural si social. Principalele puncte turistice din Sinaia:

Castelul Peles – Pelisorul si Foisorul

Castelul Peles se afla chiar in central Tarii la 120 de km de Bucuresti. Acesta a fost primul castel electrificat din Europa si inca din anul 1883 avea incalzire prin centrala. Castelul are 160 de camere si mai multe scari si intrari interioare.

Istoria Castelului regal Peles incepe in anul 1866 cand domnitorul Carol 1 a vizitat pentru prima data micul sat de munte pe vremea aceea se numea Podul Neagului, care avea sa devina Sinaia. Incantat de frumusetea locurilor , acesta decide sa ridice o locuinta de vara pentru familia sa. Constructia Castelului Peles a durat 10 ani din 1873 – 1883. De fapt Pelesul avea sa devina un adevarat complex ce urma sa cuprinda: Pelișorul, Corpul de Gardă, Economatul, Casa de Vânătoare Foișor, Grajdurile Regale, Uzina Electrică și Vila Șipot.

Castelul Pelisor
a fost construit tot in perioada regelui Carol 1 si era destinat vitorului rege Ferdinand si reginei Maria. Acesta are doar 99 de incaperi. Intreaga locatie a fost decorata pentru a fi o resedinta regala. Planul arhitectural dar si de design a fost foarte bine pus la punct si supravegheat de catre regina Maria. Aceasta lasadu-si amprenta unei personalitati puternice.

Pana la finalizarea castelului Pelisor tinerii regali au locuit in Foisor. Tot in Foisor, casa de vanatoare au locuit si Carol 1 si regina Elisabeta pana la finalizarea Castelului Peles. Cladirea avea 43 de camere.

Casa Memoriala George Enescu
– Realizata intr-un stil pur romanesc, Vila Luminis se afla in cartierul Cumpatu , Sinaia. Aceasta a fost folosita de George Enescu atat pentru recreere si odihna cat si pentru a compune. Acesta fost sustinut de regina Elisabeta , Castelul Peles pentru el fiind o poarta de lansare pentru acele timpuri.

Cazinoul din Sinaia
este folosit in zilele noastre mai ales pentru spatiu expositional. Acesta a luat viata datorita dorintei lui Carol 1 care a dorit sa aiba in statiunea Montana un casino.

Cota 2000
din Sinaia ofera turistilor atat pet imp de iarna cat sip e timp de iarna o priveliste minunata. In sezonul rece se poate practica schiul la cea mai buna altitudine din Romania. Turistii pot opta atat pentru trasee maontane cat si pentru telecabina sau telegondola care se poate lua de la cota 1400.

Foarte multe locuri de vizitat si foarte multe informatii despre tara noastra puteti afla vizitand Sinaia. Pentru un confort sporit in vacanta dumneavoastra Hotel Cumpatu Sinaia va asteapta intr-o oaza de relaxare si verdeata unde gasiti conditiile ideala. Acesta este clasificat la 4 stele mergand pe standarde Europene si oferind servicii excelente. Dupa o plimbare pe munte sau vizitand punctele turistice , puteti sa va relaxati inconjurati de munti, cu o priveliste spectaculoasa si cu un restaurant tematic Safari Club unde sunt servite preparate vanatoresti, un restaurant cu bucatarie traditionala dar si o crama romaneasca cu o terasa pentru cine festive.