Atenţionare De Călătorie Angola – Epidemie De Febră Galbenă


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii Angola că ţara se confruntă cu un focar, în curs de desfăşurare, de febră galbenă în capitala Luanda, care s-a extins şi în provinciile Benguela Bie, Cabinda, Cunene, Kwanza Sul, Huambo și Huila.

Ministerul Sănătății din Angola, împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, au demarat o campanie de vaccinare în zonele afectate.

Guvernul Republicii Angola solicită tuturor persoanelor care intră pe teritoriul angolez să prezinte certificatul internaţional de vaccinare împotriva febrei galbene. În acest context, cetăţenii români sunt îndrumaţi să ţină cont de recomandările privind siguranţa deplasărilor în Republica Angola şi să efectueze o asigurare de sănătate înainte de călătorie, care să includă şi repatrierea medicală pe calea aerului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.