Tabăra De Teatru Și Film ACTORKIDS 2015

Tabara de Teatru si Film Actorkids 2015, va avea loc in perioadele 1-07 septembrie 2015 si 7-14 septembrie 2015, la Vila Acualrelle, aflata langa localitatea Campina, intr-o locatie in care copiii vor putea lucra in aer liber cu actorii care ii vor initia in tainele artei actorului de teatru, film si televiziune.

Programul Taberei de Teatru și Film ACTORKIDS este coordonat de regizorul de teatru Adriana Zaharia și de prof. univ. dr. arta actorului de teatru și film la UNATC București, dl. Mircea Gheorghiu. Sub directa lor coordonare, vor susține cursuri Mircea Gheorghiu (actor, profesor univ. dr. la UNATC București), Adriana Zaharia (regizor de teatru) – exerciții de comunicare și relaționare, Monica Florescu (actriță)- creație de decoruri din obiecte reciclabile, Virgil Bălan (psiholog) – va aplica teste psihologice atestate pentru orientarea profesională a copiilor și adolescenților, Tjeerd Van der Zee (specialist IT) – operare PC, folosire software computere – editare foto, video și Tudor Predescu (artist fotograf)-curs fotografie începători, ședințe foto pentru casting. Prima ediție a Taberei de Teatru și Film ACTORKIDS a fost foarte apreciată de copiii, părinții și profesorii invitați, beneficiind de prezența celor doi profesori coordonatori care vor conduce activitatea taberei și în acest an, cât și de participarea extraordinară a prof. univ., regizor Sanda Manu și a prof. univ. dr. Grigore Leșe. În acest an, vor fi invitate, de asemenea, câteva personalități din zona teatru-film, care vor veni să împărtășească din experiența lor, copiilor, dar și tinerilor profesori. Copiii selectați prin intermediul unui casting de către echipa de organizatori a Taberei de Teatru și Film, au participat la cursuri de actorie, expresivitate, vorbire scenică, echitație, comunicare, limba engleză predată prin intermediul teatrului și activități culturale și turistice în zonele turistice din împrejurimi: ferma de echitație de la Pănicel (Bran), unde au făcut cursuri de echitație cu instructori.

Tabăra de Teatru și Film ACTORKIDS oferă copiilor șansa unică de a descoperi frumusețile geografiei României și de a învăța despre istoria țării, prin comunicare directă cu actori și regizori tineri și, pe de altă parte, cu maeștri ai teatrului și filmului. Tabăra devine astfel o ocazie unică pentru orice copil sau adolescent, oferindu-le participanților, metode de învățare aplicată, bazate pe percepția directă a locurilor și pe descoperirea textelor de teatru cu personaje din istoria României, metodă care completează cunoștințele teoretice dobândite în școală și îi ancorează pe copii în realitatea imediată, deschizându-le orizontul către cunoaștere, memoria culturală și istorică a locurilor în care s-au născut.Tabăra se adresează tinerilor între 12 și 16 ani și cuprinde următoarele facilități:

– 5 nopți cazare in camera cu 2/3 paturi

– pensiune completă, program zilnic, organizat, desfășurat sub supraveghere și îndrumare exerciții zilnice de comunicare și expresivitate, extrase din metoda de arta actorului de teatru și film, curs de play-writing (scriere de texte de teatru) și script writing (scenariu de film), inspirate de viața copiilor, cu directa lor participare și realizarea unor materiale filmatecurs de fotografie începători, cu instructor fotograf profesionist

– casting pentru copii, fișe de casting și fotografii de casting

– ateliere pe înțelesul copiilor de scenaristică și actorie de film, prin joc organizat

– vizionări de filme importante din filmografia universală, cu actori-interpreți copii, discutarea filmelor după vizionare cursuri de operare și utilizare a softurilor de prelucrare film și fotografie, la nivel începători, cu instructor profesionist profesioniști. Copiii au realizat, de asemenea și primele lor scenarii de film și au făcut primele filmulețe de autor, în mici echipe de lucru, sub coordonarea actorilor, a unui operator profesionist și a unui regizor de film, invitați să participe la tabăra de teatru și film.

Tarif de rezervare: 1.500 RON, cu 500 RON avans pentru cazare.

Pentru inscrieri, completati formularul de pe site-urile:

www.as-cult-flowerpower.info si www.actorkids.org