Sezonul estival 2018 mai bun decat cel din 2017?

Daca anul 2017 a adus un val mare de turisti pe litoralul romanesc se pare ca nici in anul 2018 lucrurile nu vor sta mai slab.

Turismul de week-end si lungile perioade de canicula au transformat sezonul anului 2017 in unul dintre cele mai bune sezoane estivale din ultimii ani pentru hotelierii si proprietarii de pensiuni de pe litoralul Marii Negre.

Asociatia Litoral – Delta Dunarii a anuntat ca, in sezonul estival 2017, a fost inregistrata o crestere a numarului de turisti de aproximativ 12%, conform informatiilor transmise de Institutul Naţional de Statistica si asta doar din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie si iulie.

Totodata si situatia tensionata din Turcia a adus statiunilor romaneşti de pe litoral o importanta crestere a numarului de turisti. Potrivit estimarilor FPTR, in aceasta vara numarul de turisti romani a crescut cu 11 % iar cel al turistilor straini cu 10 procente.

„Cheltuiala medie este in jur de 100-120 de lei de persoană pe zi, (…) innoptarile pe litoral, din pacate, anul acesta au scazut cam cu 0,3 procente fata de anul trecut. (…) Aceasta scadere, dar si scaderile din mai si iunie se datorează in primul rand structurii anului scolar. Pentru ca turismul de litoral are un specific, este un turism de familie, familiile care vin pe litoral vin in special pentru copii.”, a declarat Dragos Raducan, prim-vicepresedintele executiv al FPTR.

Iar hotelierii se intrec in oferte interesante pentru toti turistii si in special pentru turistii care vin cu familia la Marea Neagra.

De exemplu pentru anul 2018 pentru cazare in 2 Mai Casa Margo ofera tarife in luna Mai la preturi incepand de la 80 de lei pentru o camera dubla iar in pentru cazare in Vama Veche preturile comunicate de Casa la Nea’ Petrica sunt de 60 RON / persoana în camere de 2, 3 sau 5 locuri in perioada 01.06.2018-01.09.2018.

Sezonul estival 2018 se pare ca va fi la fel de aglomerat sau mai aglomerat ca cel din 2017 si de aceea recomandarea este sa va faceti din timp rezervarile de vacanta.