Riscă Să Nu Mai Poată Respira. Cinci Tumori Îi Pot Curma Viața Unui Copil De Doi Ani

Ionut Breazu, un copil plin de viata, de numai doi ani, a fost diagnosticat, in urma putin timp, cu neurofribromatoza, o boala crancena care i-a generat 5 tumori: la gat, limba, esofag, nas si creierul mic. Din cauza maladiei, baietelul abia mai poate manca si respira, si plange din ce in ce mai mult noaptea.

Dupa mai multe analize si investigatii realizate la Clinica Acibadem din Turcia, in data de 21 octombrie 2015, domnul doctor Ertugrul Eryilmaz a confirmat madalia grava de care sufera Ionut, insa costurile celor cinci interventii chirurgicale depasesc cu mult veniturile familiei: 125.000 de Euro, adica 25.000 de Euro pentru fiecare tumoare operata. Mai mult decat atat, specialistul turc a subliniat ca operatia trebuie sa se realizeze in maxim o luna si jumatate, altfel sansele ca Ionut sa se recupereze scad considerabil. Tumorile se dezvolta odata cu el si exista riscul major ca sa-i blocheze caile respiratorii.

“Acest copil minunat, acest ingeras ne-a umplut casa de bucurie. Foarte mare ne-a fost tristetea cand am aflat de afectiunile grave de care suferea copilul nostru, insa nu am conceput niciodata sa ne dam batuti. Am sunat peste tot, am cerut o mana de ajutor si oamenii au rezonat foarte mult la drama prin care trecem si au decis sa ne ajute. Primul si cel mai important pas pe care trebuie sa-l facem este operatia de la gat, pentru extirparea tumorii gigantice, care-i va elibera caile respiratorii si-l va ajuta sa manance normal. Ne este foarte greu sa ne gandim deja la urmatoarele operatii deoarece, la ora actuala, respira foarte greu, sacadat si tremur de frica sa nu i se intample ceva mai rau. Ii rog din suflet pe cei care citesc acest mesaj, sa ne ajute sa ne facem copilul bine si le doresc multa sanatate lor si famiilor lor”, declara Anamaria Breazu, mama lui Ionut.

In acest sens, Asociatia “Salveaza o inima” continua campania umanitara inceputa la sfarsitul lunii septembrie 2015, “Viata unui copil cu cinci tumori depinde de noi” si ii invita pe oamenii cu suflet din Romania si din strainatate sa-l sprijine. Donatiile pot fi facute pe platforma de donatii online a Asociatiei “Salveaza o inima”, prin card sau prin Paypal – https://salveazaoinima.ro/campaigns/breazu-ionut/ sau printr-un SMS de 2 Euro, la numarul 8832, cu textul “Ionut”. Pana la ora actuala s-a strans aproape jumatate din suma necesara pentru prima interventie chirurgicala, care-i va debloca sistemul respirator, grav afectat de tumoarea de la nivelul gatului.

*Numarul de SMS 8832 este valabil in perioada 01 noiembrie – 30 noiembrie 2015. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Telekom si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA. Numar este oferit gratuit cu sprijinul Asociatiei “Salveaza o inima”.