Gala EUROPAfest Summer Edition @ Sinaia

Pe 24, 25, 26 și 27 iulie 2015 au loc ultimele 4 concerte din cadrul festivalului internațional EUROPAfest Summer Edition @ Sinaia.

Evenimentul, organizat de jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Hotel Mara și Primăria Sinaia invită publicul să lase departe agitația orașelor și să intre în atmosfera magică creată la Hotel Mara – Sala King’s Valley și Biserica Catolică din Sinaia. Ultimele zile ale evenimentului oferă o serie de concerte, jazz și muzică clasică, după următorul program:

Jazz

24 iulie | 19:00 | Summer Magic Dream – Hotel Mara

Artiști: Radha Thomas | SUA – voce, Aman Mahajan | India – pian

Clasic

25 iulie | 19:00 | Concert “Before Sunset” – Hotel Mara

26 iulie | 19:00 | Concert “Gala EUROPAfest Summer Edition” – Hotel Mara

27 iulie | 19:00 | Concert “Classic in Church” – Biserica Catolică Sinaia

Artiști din Africa de Sud, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Macedonia, Noua Zeelandă, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Marea Britanie vor fermeca audiența oferind emoție și clipe de visare pe note de P. Sarasate, M. Ravel, C. Saint-Saens, J. Brahms, D. Shostakovich, E. Lalo, E. Elgar, E. Ysaye, P.I. Tchaikovsky, L. van Beethoven, J.S. Bach, H. Wieniawski și nu numai. Sonate, sonatine, tango-uri vor face dintr-o seară de vară obișnuită una de poveste în acorduri de vioară, violoncel, pian și flaut.

Pe lângă concerte, EUROPAfest Summer Edition include ediția a patra a Summer Music Academy Sinaia, un program de studii muzicale avansate și performanță care a debutat pe 16 iulie. Profesorii ediției 2015 – Remus Azoiței / UK, unul dintre cei mai apreciați violoniști ai timpurilor noastre, activând în prezent în elita muzicii londoneze, Profesor la Royal Academy of Music in Londra, Pierre-Yves Artaud / Franta, flautist concertist de renume internațional, distins cu 5 “Grand Prix du disque” în Franța și Japonia, Profesor la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și Cristina Bellu / Italia, Elveția, violoncelistă de renume, Profesor la Scuola Universitaria di Musica in Lugano și Haute Ecole de Musique in Lausanne, reprezentanta European String Teachers Association (ESTA) la Consiliul Europei, susțin master-classes pentru violoniști, flautiști și violonceliști, între 14 și 30 de ani, din țară și din străinătate. Acompaniamentul pianistic este asigurat de Adela Lorincz.

De mai bine de 20 de ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Luigi Gageos, directorul EUROPAfest Summer Edition ne-a declarat “Vara dorim să evadăm din orașele mari, să ne bucurăm de natură, de vacanță și de câteva clipe de magie. Am găsit la Sinaia cadrul perfect, locurile de basm prind viață pe acorduri muzicale, invitând publicul larg la seri de răsfăț”. Festivalul Internațional EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale din 2005.