Atenţionare De Călătorie Belgia!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Oficiul pentru Analiza Amenințării (OCAM) a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim (4/4 – „ameninţare serioasă şi iminentă”) pe întreg teritoriul belgian.

De asemenea, OCAM a anunțat şi o întărire a dispozitivului militar din capitala Bruxelles și a controalelor la frontiere. A fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare și a portului maritim din Anvers.

Aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulaţia feroviară în / dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate.

Totodată, a fost creată o linie telefonică de urgență, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.